Het Zonnelied

Bakkerij Het Zonnelied is in 1985 in Almere begonnen toen het met tarwe van de bd-boerderij Zonnehoeve broden ging bakken. Sinds 1991 is Het Zonnelied op Zonnehoeve in de Flevopolder nabij Zeewolde gevestigd. Sindsdien vormt de bakkerij een zelfstandig, maar geïntegreerd onderdeel van boerderij Zonnehoeve.

Ons uitgangspunt is altijd geweest om zo puur mogelijk brood te bakken met uitsluitend grondstoffen van biologisch kwaliteit. Kenmerkend is daarbij dat we de hele tarwekorrel gebruiken, zodat de volle kiemkracht van het graan wordt benut.

De tarwe die we gebruiken is van Demeter-kwaliteit en komt grotendeels van het omringende land. Zo komen de broden van Zonnelied op een zo natuurlijk mogelijke manier tot stand. Het graan en onze broden worden door boer, molenaar en bakkers met zorg, aandacht en vakmanschap bewerkt en gebakken.

In ruim twintig jaar groeide onze bakkerij uit tot een bedrijf dat voor zo'n veertig natuurvoedingswinkels in Amsterdam, Utrecht en Den Haag brood bakt. Tevens voorziet Het Zonnelied een aantal restaurants en cateraars van brood.

Sinds februari 2006 werkt Het Zonnelied nauw samen met Bakkerij Verbeek in Brummen. Daardoor zijn onze broodproducten nu landelijk verkrijgbaar. Zo kunnen steeds meer bewuste consumenten genieten van ons brood, dat boordevol kracht en karakter zit.

logo zonnelied foto